VSU
Belangenbehartiging

Als belangenbehartiger komt de VSU op voor de wensen en behoeftes van de verenigingen als het gaat om accommodaties en sportsubsidies. Voor de plaatselijke politici is de VSU de spreekbuis van de georganiseerde sport en een belangrijke belangenbehartiger en wordt gezien als officiële adviesorgaan voor het college van burgemeester en wethouders.

Breedtesport
Voor alle Utrechtse sportverenigingen biedt de VSU ondersteuning op het gebied van verenigingsmanagement, organisatie, financiën, juridische zaken, interculturalisatie, beleid, bestuur, aangepast sporten, jeugdsport, ouderensport, vrijwilligersbeleid en waarden en normen in de sport. Daarnaast is aandacht voor actuele thema’s zoals alcoholbeleid en wachtlijstproblematiek. Tevens coördineert de VSU netwerkoverleggen per tak van sport.

VSU Topsport
Om een optimale begeleiding te kunnen bieden aan topsporters en talenten maakt de VSU Topsport gebruik van een groot faciliteiten- en onderwijsnetwerk. Daarnaast kunnen talentvolle sporters in aanmerking komen voor de topsportpas en gebruikmaken van het Sporttalentenfonds. Ook biedt VSU Topsport ondersteuning aan topsportverenigingen, kernsportverenigingen en talentencentra.

Sporten in Utrecht
Iedereen kan op website van de VSU informatie vinden over het uitgebreide sportaanbod van Utrecht. Er is een ruime keuze aan sporten, van aikido tot korfbal en van cricket tot wielrennen. Er is dus voor ieder wat wils! Daarnaast worden regelmatig sportactiviteiten en evenementen georganiseerd. Kijk voor een compleet overzicht op onderstaande website.
www.sportutrecht.nl